„Forbo“, kao najveći svetski proizvođač linoleuma, sa svojim proizvodima Marmoleum, Artoleum, Walton, apsolutno dominira kvalitetom, trajnošću i dizajnom.

Marmoleum je pod koji je proizveden kombinacijom prirodnih materijala kao što su laneno ulje, prirodne smole, drveno brašno, krečnjak, prirodni pigmenti i juta.

Marmoleum se po svojim karakteristikama razlikuje od drugih tipova linoleuma zbog finije granulacije materijala, kao i zbog specijalnog zaštitnog sloja TOPSHIELD2™. Zbog izuzetnog izbora boja i mogućnosti kombinovanja ploča i rolni u različitim bojama, Marmoleum je omiljeni materijal mnogih arhitekata i dizajnera enterijera.

Linoleum podne obloge dominantno nalaze svoju primenu u školskim i predškolskim ustanovama, zdravstvenim centrima, staračkim domovima, a relativno često i u muzejima, galerijama, kancelarijama.

Posebno je značajna upotreba u školama i vrtićima zbog poznatog svojstva linoleuma da pozitivno utiče na respiratorni sistem kod dece. „Forbo“ linoleum je jedina podna obloga koja poseduje BAF (British Allergy Foundation) certifikat.

Linoleum je, takođe, i jedini pod sa koga se mogu ukloniti tragovi upaljene cigarete, što ga čini posebno pogodnim za prostore poput kafića, kladionica, noćnih klubova i diskoteka.

Linoleum se proizvodi u rolnama i pločama. Raspoložive debljine su 2.0, 2.5 i 3.2mm.