DLW i Forbo, kao najveći svetski proizvođači linoleuma, sa svojim proizvodima  apsolutno dominiraju kvalitetom, trajnošću i dizajnom.

Linoleum je pod koji je proizveden kombinacijom prirodnih materijala kao što su laneno ulje, prirodne smole, drveno brašno, krečnjak, prirodni pigmenti i juta.

Linoleumi iz naše ponude se po svojim karakteristikama razlikuju od drugih tipova poda ove vrste zbog finije granulacije materijala, kao i zbog specijalnog zaštitnog sloja Neocare™ i TOPSHIELD2™, kao i sertifikatima Blue Angel, M1, Floorscore i Cradle to Cradle Certified™.

Ispitivanja koja je sprovela nezavisna laboratorija (Virhealth) prema standardu ISO 21702, dokazala su da DLW linoleum sa Neocare™ površinskom zaštitom poseduje antivirusno dejstvo protiv humanih koronavirusa: naše podne obloge smanjuju broj virusa za 98,65% nakon 5 sati.

Zbog izuzetnog izbora boja i mogućnosti kombinovanja ploča i rolni u različitim bojama, linoleum je zbog svog dominantno prirodnog porekla omiljeni materijal mnogih arhitekata i dizajnera enterijera.

Linoleum podne obloge dominantno nalaze svoju primenu u školskim i predškolskim ustanovama, univerzitetima, zdravstvenim centrima, staračkim domovima, a relativno često i u muzejima, galerijama, kancelarijama, bibliotekama.

Posebno je značajna upotreba u školama i vrtićima zbog poznatog svojstva linoleuma da pozitivno utiče na respiratorni sistem kod dece. Linoleum je jedina podna obloga koja prema ispitivanjima ima povoljan uticaj na oboljenja disajnih organa, poput astme i sl.

Linoleum je, takođe, i jedini pod sa koga se mogu ukloniti tragovi upaljene cigarete, što ga čini posebno pogodnim za prostore poput kafića, kladionica, noćnih klubova i diskoteka.

Linoleum se proizvodi u rolnama i pločama. Raspoložive debljine su 2.0, 2.5 i 3.2 i 4.0mm. Rolne su širine 2m, dužine 20-30m, dok se ploče izrađuju u formatu 60 x 60cm. Rolne i ploče se međusobno spajaju mekim elektrodama, posebnim varenjem u boji poda.