Sportski podovi su namenjeni za upotrebu u zatvorenim i otvorenim sportskim objektima.

SPORTSKI PODOVI ZA UNUTRAŠNJE (INDOOR) TERENE

Specifični zahtevi vrhunskih takmičarskih objekata, kao i briga o pravilnom razvoju dece u školskim objektima, mogu biti ispunjeni samo uz primenu posebno kreiranih sportskih podova. Svaki od sportova (košarka, odbojka, mali fudbal, tenis, fitness, yoga itd.) ima svoje specifične zahteve u pogledu funkcionalnosti. Visok sigurnosni koeficijent i odlična prilagodljivost obezbeđuju zaštitu biomehaničkih performansi, smanjenje rizika od povreda mišića i tetiva kod korisnika. Pravilnim izborom sportske podloge moguće je obezbediti najbolji odnos cene i performansi.

Unapređenje kvaliteta sportskih objekata i povećanje njihovog broja, dovelo je do izuzetno široke ponude sportskih podova.

TARAFLEX® – Sportski podovi sa Olimpijskim pedigreom!

Govoriti o savremenim sportskim podovima, a ne spomenuti Taraflex, bilo bi pogrešno i nepravedno.

Od rekreativnih objekata, preko školskih i multinamenskih sala pa sve do vrhunskih takmičenja u košarci, odbojci, rukometu, tenisu, stonom tenisu, badmintonu, Taraflex je gotovo nezaobilazno rešenje u čitavom svetu.

  • Najrasprostranjenija podna obloga na svetu, selektovana na 10 uzastopnih Olimpijskih igara kao zvanična sportska podloga za odbojku, rukomet, stoni tenis i badminton
  • 40 miliona m2 instaliranih Taraflex podova u svetu
  • 70.000 sportskih sala koristi Taraflex
  • 6 miliona dece u celom svetu se bavi sportom u potpunoj sigurnosti, zahvaljujući Taraflexu

Taraflex je sertifikovan od strane brojnih međunarodnih sportskih federacija i takmičenja: FIVB, FIBA, ITF, IHF, ITTF.

TARAFLEX® BROJ 1. U SVETU!

SPORTSKI PARKETI 

Za pobornike tradicionalnih sportskih podova, nudimo više puta dokazani i dodatno unapređen sistem sportskih parketa na elastičnoj podkonstrukciji.

BOEN Sport premium podni sistemi od tvrdog drveta posebno su koncipirani da odgovore najvišim zahtevima u pogledu ekstremne stabilnosti i velikih opterećenja, elastičnosti, dobrog odskoka, trenja i apsorpcije udara. BOEN je, imajući u vidu specifičnosti raznorodnih sportova, razvio asortiman podnih sistema za različite objekte i namene, kao što su: velike sportske arene, teretane i fitness, hotelski spa i fitness, školske sale, squash podni sistemi, plesni studiji. Prelistajte brošuru na ovom linku: Boen Sport Brochure 

DALLA RIVA Sportfloors proizvodi i ugrađuje modele parketa i sportskih podova koji se svrstavaju među apsolutno najbolje raspoložive na svetskom tržištu, prilagođavajući ih elastičnim podkonstrukcijama raznim metodama koje savršeno odgovaraju potrebama svakog objekta, od teretane do sportskih arena.

CONNOR SPORTS već 150 godina pomera granice inovativnosti i kvaliteta u sportskim podovima od tvrdog drveta. Od lokalnih gimnastičkih teretana, do masovnih sportskih kompleksa NCAA i sportskih objekata NBA lige, Connor Sport ima pod za sve!

Sportski parket. Hotel Grand - Kopaonik

Sportski parket, Kopaonik

SPORTSKI PODOVI ZA SPOLJAŠNJE (OUTDOOR) TERENE

KDF je već decenijama jedan od apsolutnih stručnjaka za sportske podove u Evropi, pružajući kompletna rešenja na bazi akrila ili poliuretana za unutrašnje i spoljne sportske terene i dvorane. Mnoštvo instalacija širom sveta i kod nas, svedoče o poverenju tržišta u ponuđena tehnička rešenja. Pogledajte kompletan katalog proizvoda na ovom linku.

Sportski podovi za spoljašnju upotrebu (OUTDOOR) certifikovani od strane međunarodnih sportskih federacija poput ITF, IAAF, KIWA, LNE, Labosport, ISA sport, se izvode po dva principa: 

  • Wet pour principu – kada se smesa granulisane gume i poliuretanskog veziva razliva po pripremljenoj podlozi u debljinama od 6 do 14 mm
  • Isopol principu – kada se  na podlogu lepe rolne reciklirane gume u željenoj debljini, a zatim se kao završni sloj nanosi akrilni sportski premaz

Sportski podovi za unutrašnju upotrebu (INDOOR) se takođe mogu izvoditi u wet pour ili isopol varijanti. Završni sloj se sastoji od visokokvalitetnog poliuretanskog razlivajućeg sloja, u bojama po želji.

Dečja igrališta, u skladu sa najnovijom EU regulativom koja se koristi i kod nas, se izvode po wet pour principu u propisanim debljinama. Kao materijali se koriste SBR guma tonirana prilikom izrade poda u boju po želji, ili već obojene EPDM gumene granule.

sportski pod outdoor