clean room floor

Bolnice u današnje vreme postavljaju vrlo kompleksne zahteve u pogledu podova. Traže se podovi prirodnog izgleda, koji su prijatni za dugotrajno hodanje ili stajanje, jednostavni za održavanje, a uz sve to – nisu klizavi. Proizvođači su odgovorili na ove izazove nudeći čitave palete proizvoda po umerenim cenama,  uz mnoštvo raznobojnih dezena!

Postoji li na svetu još neka ustanova za koju se podrazumeva da zadovolji toliko raznorodnih zahteva, kao što su bolnice? Malo verovatno, kada uzmete u obzir čitav spisak specifičnih zahteva koje podovi moraju ispunjavati svakoga dana, tokom što dužeg niza godina i u tako jedinstveno osetljivom okruženju ustanove zdravstvene zaštite.

GERFLOR BOLNICA

Gerflor PVC podovi za bolnice

Podovi u bolnici moraju da izdrže celodnevnu frekvenciju ljudi, ali i česte prolaske medicinske opreme, kreveta, kolica i slično. Od poda se očekuje da maksimalno zaštiti osoblje, pacijente i posetioce od klizanja, ali i da ublaže povredu ukoliko se desi da padnu. Podovi moraju da ublaže umor medicinskog osoblja koje na nogama radi tokom višesatnih smena.

Od bolničkog poda se očekuje da bude izdržljiv, lak za održavanje i da onemogući razvoj infekcija. Takođe, estetski momenat je postao veoma bitan mnogim bolnicama koje žele da pruže osećaj domaće atmosfere svojim pacijentima i posetiocima. Ako pri tome ispunjavaju i ekološke zahteve, tim bolje! Naravno, sve ovo se mora postići po najnižoj mogućoj ceni.

Pred proizvođačima je u tom smislu ozbiljan izazov – da razvijaju nove vrste podnih obloga koje oslikavaju današnje trendove i sve složenije zahteve klijenata.

 

 

Naša preporuka:

Pogledajte interaktivni katalog kompanije Gerflor. Jedan dobavljač za sve!

Sunshine Hospital, Gerflor, Silver Thomas Hanley Architects.

Gerflor PVC vinil podovi za bolnice

Forbo bolnica

Forbo Marmoleum