epoksid poliuretan industrija

Podovi za industrijske objekte

Izvucite maksimalan efekat iz svoje investicije u industrijski pod pomoću sledećih 5 praktičnih saveta:

1. Odaberite pravi proizvod. Zvuči jednostavno? Možda će vas iznenaditi koliko često zauzeti menadžeri objekta završe sa podnim oblogama koje su ispod optimalnih za njihove potrebe – i skuplji nego što je potrebno. Angažujte profesionalce iz ove oblasti da naprave detaljnu analizu vašeg pogona pre nego što vam daju ponudu. Insistirajte da vam predoče sve raspoložive opcije u smislu adekvatnih podnih obloga i završnih obrada za ovu namenu. Univerzalni pod koji odgovara svima još nije izmišljen.

2. Razmišljajte „od podloge“. Industrijski pod je dobar onoliko koliko je dobra i zdrava njegova podloga, tj ploča na koju se završni sloj aplicira. Mora li ploča da bude savršena? Naravno da ne. Popunjavanje pukotina i krpljenje betona je često neophodno pre nego što se pristupi aplikaciji završnog premaza. Međutim, ploča mora biti zdrava. Kako možete reći u kakvom je stanju vaša betonska ploča? Potrebno je malo nauke i dosta iskustva. Još jednom, dobar profesionalni savet je ključ.

3. Prekontrolišite pripremu. Priprema betonske ploče je verovatno najvažniji deo posla. Uverite se da ste dobro razumeli šta vam dobavljač industrijskog poda savetuje – a zatim proverite da li je to sve sadržano u ponudi izvođača radova.

4. Ostavite dovoljno vremena za sušenje. Jednom kada nanesete završni sloj i kada on bude naizgled suv, nastaje pritisak da se počne sa korišćenjem prostora. Odolite! Nemojte dozvoliti da čitav trud i novac koji ste uložili bude ugrožen zbog jednog ili dva dana. Pridržavajte se propisanog vremena sušenja. Ako unapred predvidite da ovo može biti problem, zatražite od vašeg snabdevača da vam ponudi brzosušeću opciju, ali pri tome budite spremni da uložite malo više.

5. Tretirajte ga pravilno. Zatražite uputstvo za održavanje vašeg novog poda. Podesite periode čišćenja u skladu sa uputstvom, i toga se pridržavajte. Uz pravilan tretman, vaš industrijski pod će vam služiti godinama!

Naša preporuka:

Epoksidni i poliuretanski podovi
Gerflor industrijski podovi